Velg et tema for julepynten

De fleste har julepynt i mange farger og fasonger og ofte har dekorasjonene sin egen historie. Kanskje de er laget av barn eller slektninger, eller kanskje det er knyttet sterke minner til dem. Jul handler om tradisjoner, men det kan også være morsomt å leke litt med julepynten.

Velg et fargetema for julen

Fargetema er mer populært i andre land, men har også delvis kommet til Norge. Her er poenget å velge én eller to farger for hver jul. Du kan velge rødt, blått, gull, sølv, hvitt, grønt og så videre. Deretter skal det bare brukes pynt i den eller de valgte fargene. Det vil si at all juletrepynt er i ulike nyanser av samme farge, og duker, gardiner og annen julepynt skal også holdes i samme fargetema. Du kan bytte farge hvert år, og dermed skape helt ulike stemninger. Det er selvsagt ikke nødvendig å velge de tradisjonelle julefargen. Hva med en rosa jul? Eller en gul eller lilla jul? Alle farger er lov. Hvis det er vanskelig å finne julepynt i de valgte fargene, kan du lage julepynt selv og dermed få det akkurat som du vil.

Velg et morsomt tema

Alternativt kan du velge et morsomt tema for julepynten. Du kan velge et tradisjonelt nissetema, der all pynt skal være nisser eller ha nissemotiv på seg. Snømanntema, engletema eller bamsetema er også populært. Viltre temaer er også lov. Hva med et fugletema eller en enhjørningjul? Noen temaer er mer utfordrende enn andre, men kan være desto mer morsomt og unikt. Involver gjerne barna når årets tema skal velges.

Mønstertema er også spennende, der du for eksempel velger å bare bruke rutete eller stripete julepynt. Ikke kast julepynten selv om du velger et annet tema neste år. Sorter den i esker og gjem den bort, i tilfelle du vil gjenta det samme temaet senere. Du kan også bytte temaesker med venner og familie, dersom de også vil prøve seg på en temajul.

Norsk Juleindeks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *