Julefeiring verden over

Noe som alltid har fascinert oss, er hvordan de feirer jula verden over. De fleste av oss føler at det er vi som har fasit på hvordan jula skal feires, men er det egentlig slik? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan jula feires i ulike land. Kanskje du lærer noe helt nytt?

Jul i Storbritannia

Vi tenker at siden Storbritannia er så nærme oss i Norge, så må de feire akkurat lik jul som oss, men slik er det ikke. De feirer faktisk på 25. desember, noe mange synes er veldig rart her i Norge. Det er vanlig å spise kalkun eller faktisk å dra ut å spise. Det å dra på julelunsj er noe som er utrolig vanlig i Storbritannia. Det er også mye mer akseptert å drikke mye alkohol i jula. Noe som også er ganske vanlig er å møte venner den 24. desember.

I Norge så er jula en ganske familieorientert høytid, men slik er det ikke alle steder.

Visste du forresten disse tingene om jula?

Jul i Japan

Noe som er ganske festlig å tenke på, er at i Japan så er Kentucky Fried Chicken en stor del av deres juletradisjon. Dette høres jo ganske spesielt ut, men det er jo sånn det er! Andelen av kristne i Japan er på cirka 1 % noe som gjør jula til en ikke så særlig religiøs høytid. Det som er spennende er at du kan dra på julemarkeder i Japan. Disse minner om en del av de kjente europeiske julemarkedene som vi alle har vært på, men her er det mye mer fokus på lys.

Det er også mye mindre fokus på gaver i Japan (vi er ikke sikre på om vi liker dette). Det som er aller mest vanlig er å gi gaver til kjæresten sin. Noen gir også gaver til noen man har lyst til at skal bli sin kjære.

Noe som er morsomt med Japan er at så mange rare fenomen skjer der. For noen år siden, så gikk de nesten tom for mobilnummer, er ikke det ganske rart å tenke på?

Hvilke juletradisjoner som andre land driver med synes du er rare? Vi vil gjerne høre mer om hva du synes om dette temaet, for det er jo så interessant!

Norsk Juleindeks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *