Skap julestemning med et juleverksted

Julen er en tid for å samles, og du trenger selvsagt ikke å vente til julekvelden for å samle venner og familie til noen hyggelige timer. Et juleverksted kan både være hyggelig og det hjelper med å skape god julestemning. Både barn og voksne kan delta, men aktivitetene må selvsagt tilpasses de som er med og deres interesser. Enkel julepynt er noe alle kan lage, mens de mer avanserte dekorasjonene passer best for ungdom og voksne. Dere kan lage alt mulig i et juleverksted, fra flettede juletrekurver til håndmalte juletrekuler og julebakst. Alt blir morsommere når man gjør det sammen.

Juletrekuler

Kjøp hvite eller blanke kuler som kan males og dekoreres. Maling eller marmorering av kuler er noe både barn og voksne kan gjøre. En annen fin dekorasjonsmetode er å lage mønster med glitterlim. Du kan også bruke vanlig lim og deretter strø på glitter eller lime fast perler, paljetter og dekorsteiner på kulene. Velg giftfri maling dersom barn skal hjelpe til.

Kjøp juletrekuler som kan åpnes. De kan fylles med glitter, paljetter eller små pyntegjenstander. Du kan dessuten feste tegninger eller bilder inni kulene eller rett og slett fylle dem med godteri. Dersom du har en liten julegave, for eksempel et smykke eller penger, kan du putte gaven inn i en juletrekurv og henge den på juletreet. Julekuler fylt med godter vil også være populære blant barna når de endelig kan åpnes på julekvelden.

Lag pyntenisser

Nisser kan lages av mange ulike materialer. Du kan kjøpe umalte figurer i tre eller isopor og male og dekorere dem. Alternativt kan du hekle eller strikke nisser, lage dem av piperensere eller lage dorullnisser med barna. Det finnes også hobbysett som inneholder alt dere trenger til å lage ulike julefigurer. De fineste dekorasjonene kan dere gi bort som julegaver.

Julepynt av papir

Julepynt av papir er alltid populært, og er kan alle delta. Finn mønster til pynt på nettet eller kjøp en hobbypakke. Julehobbypakkene inneholder ofte instruksjoner til ulike dekorasjoner. Enkle juletrekurver passer for de yngste mens de voksne kan prøve seg på mer avanserte mønster. I enkelte hobbybutikker kan du dessuten kjøpe ferdig lagde deler til juletrekurver. Alt du trenger å gjøre, er å flette dem sammen. Lignende hobbysett finnes for å lage julelenker og papirkuler. Sjekk gjerne utvalget på en nettbutikk dersom du ikke har en hobbybutikk i nærheten.

Norsk Juleindeks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *