Lag din egen iskrem til jul

Hjemmelaget mat hører julen til, og mange baker og lager tradisjonelle middagsretter i julehøytiden. Dessert hører også med. Her har alle sine tradisjoner, og du kan selvsagt kjøpe ferdiglagede desserter. Iskrem er en populær dessert, og finnes i mange smaker. Men du kan også lage noe unikt, ved å servere din egen hjemmelagede iskrem. Denne iskremen kan lages både i vanlig fryser og utendørs, i snøen.

Kjøp iskrem med rabatt med en Wolt rabattkode

Snømus iskrem

Du trenger:

* 5 dl kremfløte

* 4 eggeplommer

* 4 ss sukker.

Stivpisk fløten. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland krem og eggedosis forsiktig slik at blandingen ikke faller sammen. Tilsett valgfri smak. Ikke bruk syrlige frukter i iskremen, for det kan føre til at kremen skiller seg. Ellers er det bare å prøve seg fram, med sjokolade, lakris, godteri eller spennende krydder.

Prøv om du kan bruke eggehvitene til noe annet, i stedet for å kaste dem. Det er nok matavfall som det er, så bland dem gjerne inn i julebaksten eller i en omelett.

Nå skal du fryse iskremen. Hvis du lager iskremen i fryseren, må du røre i den hver halvtime til den er frossen, for å hindre at det dannes isnåler i iskremen.

Lag iskrem ute

Snømus iskrem kan også lages i snøen. Da trenger du en isform eller kakeform av metall som du heller isen oppi. Det bør være et lokk på formen.

Du trenger også en stor bøtte. I bøtten blander du 2 deler snø med 1 del grovsalt. Sett metallformen med iskrem oppi bøtten, og sørg for at snøblandingen dekker formen. Men du må selvsagt unngå å få saltkorn i selve iskremen.

Grav deretter et hull i en snøfonn, og plasser bøtten der. Grav den ned, og la iskremen stå ute i

6-8 timer til frysing. Barna kommer til å elske å spise iskrem de har vært med på å lage, og du kan selvsagt la dem være med og bestemme smaken.

Norsk Juleindeks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *